Zelf uw hond verzorgen

 

Naast het feit dat het noodzakelijk is zelf uw hond ook te verzorgen is het ook prettig voor de hond. Daarnaast krijgt u ook nog eens een nog betere band met uw hond.

 

Ik geef u hieronder enkele tips voor het verzorgen van uw hond.

 

Borstelen

Uw hond borstelen, kan zo vanzelfsprekend zijn, maar is niet voor iedereen even makkelijk. Helaas zie ik in de trimsalon nog te vaak honden die verkeerd of niet geborsteld zijn. Dit kan bijvoorbeeld komen omdat u gewoon niet weet hoe het moet, wegens tijdgebrek of vanwege een blessure.
Een slecht verzorgde vacht raakt hierdoor enorm in de knoop, of erger nog, vervilt. Een enkele klit weghalen gaat nog redelijk met de daarvoor bestemde materialen maar het vrijwel compleet ontklitten van de vacht is een pijnlijke zaak voor uw hond. Vaak is er dan nog maar één pijnloze oplossing... de tondeuse met de korte scheerkop oftewel kaalscheren!
Dat is toch vaak erg jammer omdat er tal van leuke modellen te creëren zijn, mits de vacht goed behandelbaar is.

Uiteraard kunt u bij mij terecht voor advies. Ik laat u zien hoe u dient te borstelen en met welke borstel. Elke vacht is namelijk weer anders.
Daarnaast kunt u uw hond ook naar de trimsalon brengen voor een tussentijdse borstelbeurt. Dan neem ik u het werk uit handen en weet u zeker dat het goed gebeurd.

 

Nagels knippen

De ene hond slijt de nagels netjes af en de andere juist weer niet. Ook de nagels van de duimpjes of eventuele klauwtjes kunnen ontzettend lang worden. Om een goede stand van de voeten te behouden, kan het noodzaak zijn om de nagels van uw hond te laten knippen. Daarvoor kunt u ook bij de trimsalon terecht!

Bij de standaard trimbeurt zit het knippen van de nagels bij de prijs inbegrepen.

 

 

 

Oren reinigen

De kortharige rassen hebben er eigenlijk nooit last van, maar bij de langharige honden groeien er vaak ook haren in de gehoorgang. Deze haren kunnen van heel diep komen en het is verstandig om deze haren te verwijderen. Ze kunnen het oor doen verstoppen en vuil of oorsmeer kan geen uitweg meer vinden. Het oor gaat hierdoor stinken of, erger nog, er kan oorontsteking ontstaan.
Voor het verwijderen van deze vervelende haartjes kunt u ook bij de trimsalon terecht.
Bij de standaard trimbeurt zit het reinigen van de oren bij de prijs inbegrepen.

 

 

 

 

Home

Over de Trimsalon

Informatie Webshop

Foto´s

Links

Waar vind u ons

Contact

 

 

 

 

Copyright Trimsalon Goldsett 2009 - 2013